Ugnsrostad kyckling med pumpa och rökig aioli

POPULÄRT
koket.se
ugnsrostad kyckling med pumpa
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Ugnsrostad kyckling med pumpa och rökig aioli

17 ingredienser

1 h

Fantastiska smaker på en plåt! Pumpa, sötpotatis, paprika och kyckling samlas i denna enkla och smakrika plåträtt. Minimalt med disk, minimalt med jobb och maximalt med smak!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 röda paprikor
  • 1 butternutpumpa, skalad och urkärnad
  • 1 sötpotatis, skalad
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • 600 g kycklinglårfilé, med skinn
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk chicken and steak krydda
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 1 knippe färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär paprika, pumpa och sötpotatis i munstora bitar. Häll på 3 matskedar olivolja, salt, peppar och en saften från halva citronen, vänd runt och lägg på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Pensla kycklingen med 2 matskedar olivolja och strö över kryddbladningen.
  4. Ta ut grönsakerna ur ugnen efter 20 minuter och lägg kycklingen överst med skinnsidan uppåt, strö på pumpafrön. Rosta i ytterligare 15-20 minuter.
  5. Blanda majonnäs med vitlök, rökt paprikapulver och honung. Smaka av med citron och salt.
  6. Servera den rostade kycklingen med de bakade grönsakerna samt den rökta aiolin. Strö på persilja vid servering.