Ugnsrostad pumpa på två sätt

Ugnsrostad pumpa på två sätt
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Ugnsrostad pumpa på två sätt

14 ingredienser

1 h

Ugnsrostad pumpa är ett riktigt gott tillbehör till middagen. Här får du förslag på två olika versioner.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg butternutpumpa
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 400 g lammkorv (murgueze)
  • 100 g grönkål
  • 100 g svartkål
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl macadamianötter, rostade
  • 150 g getost (eller fetaost)
  • färsk koriander
  • limefrukt
  • aioli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

Version 1

  1. Skala pumpan med kniv. Dela på mitten och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i små klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpan med vitlök, olja, salt och peppar.
  3. Skiva lammkorven och lägg på plåten. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Strimla grönkål och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter.

Version 2

  1. Dela pumporna på längden och ta bort kärnorna och det trådiga som finns i den runda delen i pumpan. Lägg pumporna i en ugnsfast form med snittytan uppåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt baka i ca 30-40 minuter.
  2. Strimla grön och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter.
  3. Fördela kålen och korven i pumpahalvorna. Smula osten över och tryck gärna till så att lite kommer ner i fyllningen. Tillaga i ugnen på 180 grader ytterligare 10-15 minuter

Version 1 och 2

  1. Toppa pumpaplåten eller pumpan med nötter och smulad getost, eller fetaost.
  2. Toppa gärna med färsk koriander och pressade lime samt servera med aioli.