Skala pumpan med kniv. Dela på mitten och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i små klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpan med vitlök, olja, salt och peppar.
Skiva lammkorven och lägg på plåten. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Strimla grönkål och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter.
Version 2
Dela pumporna på längden och ta bort kärnorna och det trådiga som finns i den runda delen i pumpan. Lägg pumporna i en ugnsfast form med snittytan uppåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt baka i ca 30-40 minuter.
Strimla grön och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter.
Fördela kålen och korven i pumpahalvorna. Smula osten över och tryck gärna till så att lite kommer ner i fyllningen. Tillaga i ugnen på 180 grader ytterligare 10-15 minuter
Version 1 och 2
Toppa pumpaplåten eller pumpan med nötter och smulad getost, eller fetaost.
Toppa gärna med färsk koriander och pressade lime samt servera med aioli.