Tina fryst kyckling i kylen, det tar ungefär ett dygn. Lägg till en halvtimme på stektiden om kycklingen är delvis frusen när du sätter in den i ugnen, så du är säker på att den blir genomstekt.
Sätt ugnen på 175°. Smält fettet i en liten kastrull. Rör ner salt, peppar och soja till ett kryddsmör. Lägg kycklingen (direkt från kylen) på ett galler med en långpanna under eller i en ugnssäker form. Pensla kycklingen med kryddsmöret.
Sätt in kycklingen i ugnen i 1-1 1/4 timme. Pensla kycklingen då och då med fettet som har runnit ner i formen. Tippa kycklingen så att lite saft rinner ur när du ska kontrollera om den är färdig. Om saften är klar, inte röd, är kycklingen färdig att äta. Låt stå i ytterligare 15 minuter om saften är röd och prova sedan igen. Om du kan vrida kycklinglåret lätt är den färdig.
Ta ut kycklingen ur ugnen, skär i bitar och servera.