Ugnsstekt röding med potatismos och mesostsås

Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås
Foto: Tv4

Ugnsstekt röding med potatismos och mesostsås

Av: Mikael och Haixia Eriksson, Pjesker Adventure

Från: Fiskedestination

13 ingredienser

40 m

Ugnsstekt röding med potismos och en god sås gjord på messmör är en riktigt ljuvlig rätt till såväl vardag som helg.

Ingredienser

portioner

Ugnsstekt röding

  • 6 rödingar
  • 2 citroner, i skivor
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • peppar

Mesostsås

  • fiskfond (efter smak)
  • 0,5 dl vitt vin
  • färsk dragon (efter smak)
  • 1,5 msk messmör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk

Servering

  • potatismos
  • Västerbottensost (efter smak)

Gör så här

Ugnsstekt röding

  1. Lägg fiskarna i en ugnsform. Lägg citronskivor och klickar med smör ovanpå. Salta och peppra.
  2. Ugnsstek fiskarna på 200 grader ca. 10 minuter.

Mesostsås

  1. Blanda fiskfond, vin och dragon i en kastrull. Låt messmöret smälta ner i såsen.
  2. Red såsen med vetemjöl och mjölk.

Servering

  1. Servera fisken med potatismos. Smaksätt gärna moset med västerbottensost.