Ullas rabarber- och hallonkaka med lättvispad grädde

koket.se
hallonkaka
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ullas rabarber- och hallonkaka med lättvispad grädde

10 ingredienser

ca 45 m

Rabarber och hallon tillsammans gör underverk i denna enkla men goda kaka.  Lite, lite flingsalt lyfter smakerna ännu mer.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rörsocker
  • 1 dl havregryn
  • 225 g smör (+ smör till att smörja formen)
  • flingsalt
  • 500 g rabarber
  • 500 g hallon
  • 5 msk rörsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda, vetemjöl, råsocker, havregryn, smör och salt i en matberedare och kör tills den precis går ihop.
  3. Smöra en springform och fodra formen med deg så att det bildas en hög kant i formen. Spara resterande deg till “locket”.
  4. Dra bort skalet på den platta sidan av rabarbern. Skär ner rabarbern i mindre bitar och blanda med hallon, råsocker och potatismjöl.
  5. Häll ut rabarber- och hallonblandnigen i pajskalet. Pudra med kardemumma och toppa med kluttar av resterande deg.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter eller tills den har fått fin färg.
  7. Låt svalna och servera med lättvispad grädde.