Mammas goda spagettigratäng

Mammas goda spagettigratäng
Foto: Malte Davidsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Mammas goda spagettigratäng

14 ingredienser

30 min

Alla barns älsklingsrätt! Gör en stor sats och frys in i småportioner. Passar perfekt som utflyktsmat eftersom den är lika god kall som varm. /Ulrika Davidsson

Ingredienser

portioner
  • 200 g fullkornsspagetti [ca 6 dl efter kokning]
  • 1 gul lök
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • olivolja
  • 1 msk curry
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl mellangrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 grillad kyckling
  • 1 dl ost, riven

Serveras med

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär paprikorna i mindre bitar.
  5. Häll lite olja i en kastrull.
  6. Tillsätt curry och bryn lök och paprika i någon minut.
  7. Häll i hönsbuljong och grädde och låt koka i ca 10 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Smörj en ugnsfast form och lägg i den kokta spagettin.
  10. Bena ur kycklingen och dela köttet i lagom stora bitar.
  11. Fördela kycklingbitarna över spagettin.
  12. Häll på såsen och strö på riven ost.
  13. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  14. Servera med en sallad.