Snabb citronpasta

Snabb citronpasta
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Snabb citronpasta

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Middag hos oss

7 ingredienser

Snabblagat! Pasta med smak av citron. Smidigare än så här blir det nästan inte, använd färsk pasta om tiden är knapp.

Vill man ha det ännu matigare är det gott att servera ugnsbakad lax, knaperstekt bacon eller stekt fläskfilé till pastan.

Ingredienser

portioner
  • 4 port tagliatelle
  • 1 förp lätt crème fraiche
  • 1 citron
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  2. Lägg crème fraiche i en kastrull.
  3. Finriv lite citronskal och dela sedan citronen.
  4. Pressa ner 2–3 matskedar citronsaft och tillsätt citronskal och grönsaksbuljongen.
  5. Salta och peppra.
  6. Blanda ner den färdiga pastan och avsluta med att riva över lite parmesanost.