Tomat- och räkpasta

POPULÄRT
Tomat- och räkpasta
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Tomat- och räkpasta

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Mat i blomstertid

10 ingredienser

En vardagspasta som också är uppskattad bjudmat. Vi har använt jätteräkor, men man kan naturligtvis byta ut dem mot vanliga svenska räkor. /Anna & Ulrika

Receptet är hämtat ur Mat i blomstertid

Ingredienser

portioner
  • 400 g körsbärstomater, gula och röda
  • 4 port spaghetti
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl olivolja
  • 400 g färska räkor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela tomaterna och lägg på en plåt med skalet nedåt.
  3. Salta, peppra och ringla över lite olivolja.
  4. Grilla dem i mitten av ugnen i 7–10 minuter.
  5. Koka spagettin.
  6. Hacka vitlök och chilifrukt.
  7. Hetta upp oljan i en panna och lägg i vitlöken, chilifrukten och de skalade räkorna.
  8. Låt fräsa i ett par minuter tills vitlöken är genomskinlig.
  9. Tillsätt det vita vinet och persiljan och låt det fräsa med ytterligare någon minut.
  10. Blanda med den nykokta spaghettin och tomaterna.
  11. Salta och peppra efter smak och servera direkt.