Låt saffranet ligga i det vita vinet i cirka 2-3 timmar innan tillagning.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg upp rödingen i en ugnsfast form, salta och peppra och baka i varm ugn i cirka 8 minuter.
"Skala" kronärtskockorna men lämna stjälken hel. Dela varje skocka på längden i 4 delar.
Värm upp saffransvinet och låt kockorna sjuda i det. Fyll efter några minuter på med vatten/buljong tills det täcker kockorna. Ta upp kockorna när de är mjuka, men häll inte bort buljongen.
Hetta upp en grillpanna utan fett och grilla tomaterna så att skalen sotas. Skölj dem sedan i kallt vatten. Ta bort kärnorna och strimla köttet.
Strimla fänkålen och skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en stekpanna och stek fänkålen och vitlöken i lite av oljan.
Slå på 3 deciliter av buljongen från kockorna i stekpannan och koka ihop till mindre än hälften. Slå då på resten av olivoljan eller smör. Smaksätt med salt och peppar.
Vänd ner ruccolasalladen, tomaterna och skockorna precis innan servering.
Lägg upp rödingen tillsammans med saffransblandningen på tallrikar och servera direkt.