Grillat kycklingbröst med vildrissallad

Grillat kycklingbröst med vildrissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Grillat kycklingbröst med vildrissallad

Av: Ulrika Bengtsson

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

Här får en grillad kyckling göra sällskap med en sallad på vildris och en krämig dressing.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl okokt vildris
  • 2 apelsiner
  • 2 msk russin
  • 1 rött äpple
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar

dressing:

  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk honung (eller socker)
  • 0,5 dl olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka riset mjukt. Gör dressingen under tiden som riset kokar.
  2. Dressing:
  3. Blanda allt i en mixer och mixa tills den är jämn och fin och smakar gott.
  4. Filea apelsinerna, strimla äpplet och rödlöken.
  5. Blanda riset med hälften av dressingen när det fortfarande är varmt.
  6. Låt stå och dra tills det svalnat. Blanda i apelsinklyftor, äppelstrimlor, rödlök och russin.
  7. Smaksätt med mera salt och peppar.
  8. Salta och peppra kycklingbrösten och grilla eller stek dem klara.
  9. Skiva upp kycklingbrösten och servera med vildrissalladen.
  10. Slå resten av dressingen över kycklingen.