Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Lövbiffsgryta

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: 6 kilo på 6 veckor

14 ingredienser

En snabb gryta med rotfrukter och lövbiff. Ät den som den är för en bra GI-middag. Receptet kommer från kokboken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 palsternacka, stor
  • 600 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 5 hela nejlikor
  • 1 msk grönpeppar, hel torkad
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 kruka färsk oregano

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan.
  3. Strimla lövbiffen.
  4. Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka.
  5. Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta.
  6. Bryn biffen i smör.
  7. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan.
  8. Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde.
  9. Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar.
  10. Låt koka i ca 10 minuter.
  11. Strö över hackad oregano innan servering.