Fetafylld laxfilé med granatäpple

Fetafylld laxfilé med granatäpple
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Fetafylld laxfilé med granatäpple

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: 6 kilo på 6 veckor

8 ingredienser

Snabblagad fetafylld laxfilé som serveras på en sallad och toppas med granatäpplen. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

Ingredienser

portioner

lax

  • 4 laxfiléer (à 175 g)
  • 1 förp fetaost, tärningar
  • salt (efter smak)
  • rosépeppar (efter smak)

sallad

  • 1 grapefrukt
  • 50 g salladsmix
  • 1 dl oliver, blandade
  • 0,5 dl granatäpple

Gör så här

Lax

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
  3. Strö över lite salt och rosépeppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.

Sallad

  1. Skär grapefrukten med skalet på i skivor.
  2. Blanda sallad, oliver och grapefruktskivor och fördela över fyra tallrikar.
  3. Lägg upp laxfiléerna på salladsbädden.
  4. Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.