Auberginerullar med halloumiost och tomatsås
Auberginerullar med halloumiost och tomatsås
Ingredienser
- 2 aubergines
- salt
- peppar
- olivolja
- 1 förp halloumiost
- 10 soltorkade tomater, i olivolja
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl parmesanost, riven
- tomatsås
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
- 1 förp tomat
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
- Hetta upp en grillpanna med olivolja.
- Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
- Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.
- Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.
- Lägg på i en smord ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Hetta upp en kastrull med olivolja.
- Bryn lök och vitlök i några minuter.
- Tillsätt balsamvinäger och rör om.
- Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
- Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost.
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.