Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Enkel pyttipanna
Foto: Malte Danielsson
Enkel pyttipanna
24
Spara
Av:
Ulrika Davidsson
Från:
Förkväll
10
ingredienser
En klassisk pyttipanna. Nyttig och bra mat!
Husmanskost och receptklassiker
Hälsomat
Snabbt
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
12 potatisar, kokta kalla, av fast sort
200 g lövbiff (eller ryggbiff)
150 g rökt sidfläsk
1 förp bacon
1 gul lök
3 msk smör
salt (efter smak)
svartpeppar (efter smak)
Tillbehör
ägg, stekta
inlagda rödbetor
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och skär potatisen i tärningar.
Skär köttet och sidfläsket i tärningar.
Strimla baconen.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar smör och bryn kött, fläsk, bacon och lök i några minuter.
Sänk värmen och tillsätt potatistärningarna och en klick smör till.
Salta och peppra efter smak.
Strö på hackad bladpersilja.
Servera med stekta ägg och rödbetor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut