Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker

Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: 6 kilo på 6 veckor

20 ingredienser

Ugnsbakad kycklingfilé fylld med buffelmozarella serveras med paprikamarinerade grönsaker. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g buffelmozzarella
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad
  • 4 tsk ajvar relish
  • 8 skivor salami
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Marinerade grönsaker

  • 2 paprikor, rostade på burk
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar färsk bladpersilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 l champinjoner
  • 225 g kronärtskockshjärtan, på burk
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 150 g svarta oliver, kärnfria
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Grönsaker

  1. Börja med grönsakerna.
  2. Mixa paprika, vitlök och persilja.
  3. Tillsätt olja och balsamvinäger och mixa till en jämn dressing.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär champinjonerna i mindre bitar och lägg i en stor skål.
  6. Skölj kronärtskockorna och blanda med champinjonerna.
  7. Skär paprikorna i mindre bitar.
  8. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn paprikan i några minuter.
  9. Låt svalna och blanda med svampen.
  10. Häll av oliverna och blanda med grönsakerna.
  11. Tillsätt dressingen och rör ihop ordentligt.
  12. Ställ kallt i kylskåp och låt marinera i ca 1 timme.
  13. Servera tillsammans med kycklingfiléerna.

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna.
  3. Skär mozzarellan i skivor och dela tomaterna.
  4. Fyll filéerna med mozzarella, tomater och basilika.
  5. Lägg kycklingfiléerna tätt i en ugnsfast form.
  6. Bred över ajvar relish och lägg på salamiskivor.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.