Torskburgare med romdressing

Torskburgare med romdressing
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Torskburgare med romdressing

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Med smak av salt och sommar

19 ingredienser

En härlig sommarburgare hämtad ur kokboken Med smak av sommar och salt.

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 400 g färsk torsk
  • 0,5 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Romdressing

  • 100 g ishavsrom
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Till servering

  • 6 skivor vitt bröd
  • isbergssallad
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök

Till dekoration

  • dill

Gör så här

Fisk

  1. Se till så att torsken är benfri.
  2. Kör den i matberedare tillsammans med grovt hackad lök.
  3. Knäck i ägget och tillsätt matlagningsgrädden.
  4. Salta och peppra.
  5. Kör till en ganska slät färs.
  6. Forma färsen till 4 lika stora bollar, platta till och vänd dem i ströbrödet.
  7. Stek i smör, 3–4 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.

Romsås

  1. Blanda ishavsrommen med gräddfilen och klipp ner rikligt med dill och gräslök.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Burgare

  1. Stek bröden lätt.
  2. Lägg på stora, krispiga blad av isbergssallat.
  3. Placera ut de nystekta torskburgarna och garnera med fina ringar av paprika och rödlök.
  4. Klicka på generöst med dressing och avsluta med en dillkvist och en halv brödskiva.