Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta

Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta

10 ingredienser

20 min

Krabba på burk använder man kanske inte så ofta, men den ska inte underskattas. Den är billig och kan enkelt förvaras hemma i skafferiet.

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 120 g krabbkött
  • 4 port spaghetti
  • parmesanost
  • salt
  • citron, till servering

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Finhacka vitlök och urkärnad chilifrukt och fräs dem i smöret utan att det tar färg.
  2. Strö i persiljan, tillsätt citronsaften och rör till sist ner krabbköttet. Smaka av med salt.
  3. Koka spaghettin, lägg upp den på ett stort fat och blanda i krabbröran. Avsluta med hyvlad eller riven parmesanost. Servera med en klyfta citron.