Bryn den i lite smör i stekpannan, salta och peppra. Den ska bara få lite fin gyllenbrun färg.
Lägg kycklingbitarna i ett ugnsfast fat (helst inte så stort) med hög kant.
Diska ur pannan noga och stek baconet knaprigt.
Strimla purjolöken och skär övriga grönsaker i lagom stora bitar. Tänk på att skära morötterna lite tunnare eftersom de tar längst tid. Vill man vara ambitiös kan man först steka champinjonerna i lite smör. Spara tomaterna till serveringen.
Lägg dem tillsammans med kycklingen.
Lägg på lite färska örter och smula över buljongtärningen.
Blanda vatten och mjöl och häll sedan över det tillsammans med grädden. Vitsen med det är att såsen blir lite tjockare då i ugnsvärmen.
Låt allt stå i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter, rör om lite under tiden.
Lägg på halverade körsbärstomater, det knaperstekta baconet och lite extra örter till serveringen.