Ungersk köttgryta med paprika

Ungersk köttgryta med paprika
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ungersk köttgryta med paprika

9 ingredienser

En äkta ungersk gulasch är det recept som landet är mest känt för.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tomat
  • 1 grön paprika
  • 600 g nötkött benfritt
  • 2 tsk salt
  • 2 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk hel kummin
  • 4 dl köttbuljong

Gör så här

  1. Skala löken. Hacka lök, tomat och paprika fint. Fräs löken i oljan tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt tomat och paprika och låt fräsa en stund. Tärna köttet fint.
  2. Tillsätt köttet och krydda med salt, paprikapulver och kummin. Häll över buljongen och koka upp. Låt sedan grytan koka i 35 minuter.
  3. Servera med potatis, pasta eller gnocchi.