Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (22 cm i diameter), smöra kanterna med lite smör och klä även kanterna med bakplåtspapper.
Citrus
Tvätta och skrubba citrusfrukterna.
Skär frukterna i skivor, ca 1 cm tjocka, utan att ta bort skalet.
Använd en liten kniv för att försiktigt skära bort skalet runt kanten på varje skiva, behåll det vita så att skivorna förblir intakta.
Koka strösocker och vatten i en kastrull i 2–4 minuter till sockret löst upp sig helt och blivit lite tjockare i konsistensen.
Häll hälften av sockerlagen i botten på springformen. Lägg sedan de förberedda citrusskivorna i ett snyggt mönster. Häll resten av sockerlagen över citrusskivorna.
Kaka
Vispa ihop smör och strösocker tills blandningen är ljus och fluffig.
Tillsätt ett ägg i taget följt av apelsinjuice, apelsinskal och vaniljsocker.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner det i smeten. Vänd med en slickepott till en jämn smet.
Tillsätt salt, eventuellt nymald kardemumma och yoghurt. Vänd ytterligare lite till. Smeten ska vara ganska tjock i konsistensen.
Häll smeten över citrusskivorna i formen och bred försiktigt ut den jämnt till kanterna.
Grädda mitt i ugnen i ca 30–35 minuter. Känn med en sticka i mitten av kakan, den ska vara helt torr.
Ta ut kakan och låt den svalna helt i formen.
Vänd sedan kakan försiktigt upp och ner på ett serveringsfat.
Servera kakan med råkräm.
Råkräm
Vispa äggula, socker och vanilj till en luftig konsistens.
Vispa grädde i en annan skål till lagom konsistens, inte för hårt och inte för löst.
Tillsätt den vispade grädden i äggsmeten och vänd runt till en luftig råkräm.