Uppesittarscones med saffran

Birgitta Rasmusson

Uppesittarscones med saffran

7 ingredienser

20 m

Baka scones till uppesittarkvällen och smaksätt dem med saffran! Ska serveras och ätas nygräddade och är också goda till fisksoppor eller grytor.

Ingredienser

portioner kakor
  • 8 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 5 tsk bakpulver
  • 1-2 förp saffran [1 g]
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl, salt, socker, bakpulver och fint pulveriserad, stött saffran.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölken. Rör snabbt ihop till en deg.
  3. Klicka ut den i fyra lika stora delar på en bakpappersklädd plåt. Klappa ut och forma degen till runda, rätt tjocka kakor med mjölad hand. Nagga dem. Markera eller skär dem i fyra delar med en mjölad kniv, så går det lätt att bryta isär kakorna efter gräddningen.
  4. Grädda dem mitt i ugnen, i 250 grader, cirka 12 minuter. Ska serveras och ätas nygräddade.