Glassbakelser

Glassbakelser
Foto: Christel Schr�der
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Glassbakelser

9 ingredienser

Ingredienser

Bakelsebotten

  • 6 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vatten, hett
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver

Garnering

  • 7,5 dl glass
  • 1,5 dl grädde
  • 3-4 dl blandade bär, mosade
  • några hela bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en mellanstor långpanna, ca 25x35 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget i slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt bakelsebottnen svalna något innan den stjälps upp. Skär i mindre rutor.
  2. Låt glassen mjukna något. Vispa grädden och blanda den och bären med glassen. Frys blandningen en stund och bred sedan glassen på sockerkaksrutorna. Dekorera slutligen med några hela bär.