Indiska piroger

Indiska piroger
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Indiska piroger

15 ingredienser

Smarriga piroger med kyckling. Piroger är enkelt att ta med på picknick. Gör dem dagen innan och plocka med i gröngräset.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 1 gul lök (liten)
  • 1 aubergine
  • 2 kycklingfiléer
  • 3 tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 6-8 kardemummakärnor
  • 1 dl russin
  • 1 dl vatten
  • 1 knippe persilja

Deg

  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk salt
  • 4 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Skär lök, aubergine, kyckling och tomater i tärningar. Finhacka vitlöken. Mortla kardemumman. Stek kycklingen tills den fått färg. Ta upp den och lägg åt sidan. Fräs aubergine, lök, tomater, vitlök, russin och kardemumma. Slå på lite vatten och låt det koka ihop i 10 minuter. Lägg i kycklingen. Låt koka i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med svartpeppar, salt och socker. Strö över lite hackad persilja och rör om.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tilsätt olja och vatten. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i 15 bitar. Kavla ut tunt och lägg på fyllningen. Vik över. Tryck till kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 15-20 minuter.