Persans sötmandelskorpor

Persans sötmandelskorpor
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Persans sötmandelskorpor

6 ingredienser

Persans sötmandelskorpor serverast till exempel med glashyttegubbar.

Här hittar du Pers Glashyttegubbar med punsch grädde och mandelskorpor.

Ingredienser

  • 1,5 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka mandeln grovt med en kökskniv.
  3. Rör ihop smör och socker.
  4. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  5. Blanda i bakpulver, mandel och mjöl.
  6. Lägg ut tre längder deg (ca 30 cm var) på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  8. Stäng av ugnen.
  9. Ta ut plåten och skär de varma skorporna i ca 2 cm breda bitar.
  10. Sätt in plåten igen och låt skorporna torka i eftervärmen.