Hilda Kirkhoff vet hur man sätter guldkant på dagen! Här bjuder hon på våfflade croissanter med inlagda kardemummapäron, pistagekräm och mascarponevisp. En riktig fullträff till helgens frukost eller brunch.
Se Hilda Kirkhoff laga receptet
Ingredienser
Inlagda päron
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 msk malen kardemumma, nymald
3 päron (fast sort)
Mascarponevisp
3 dl grädde
1 burk mascarpone
1 tsk vaniljpaste
1,5 msk florsocker
Servering
smör (att grädda i)
4 croissanter
pistagekräm (finns i välsorterade matbutiker)
ev pistagenötter, hackade
färska örter (att dekorera med)
florsocker
Gör så här
Inlagda päron
Mät upp strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp till sockret smält.
Tillsätt den nymalda kardemumman.
Dela päronen på mitten med skalet på. Ta bort kärnhuset och hyvla päronen tunt med en mandolin eller skär riktigt tunt med en kniv.
Lägg de hyvlade päronen i en ren/rena glasburkar, häll över den varma sockerlagen med kardemumma så att päronen täcks helt. Tryck eventuellt ner päronen lite.
Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen med locket på tills de är riktigt kalla. Gärna över natten.
Mascarponevisp
Vispa grädde, mascarpone, vaniljpaste och florsocker till en krämig konisitens, gärna något lösare än för fast.
Lägg i en spritspåse precis innan du ska spritsa, annars finns det risk att krämen skär sig något.
Servering
Värm våffeljärnet och lägg i en klick smör.
Lägg croissanterna i våffeljärnet och grädda tills de är gyllene.
Lägg croissanterna på tallrikar och låt svalna något.
Spritsa på mascarponevispen samt toppa med pistagekräm.
Servera de inlagda päronen till och dekorera eventuellt med pistagenötter, färska örter och pudra över florsocker.