Vanilj- och jordgubbskransar

NYHET
Vanilj- och jordgubbskransar
Foto: Tv4
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Vanilj- och jordgubbskransar

7 ingredienser

30 min

Vanilj- och jordgubbskransar är både enkla att baka och festliga att mumsa på.

Ingredienser

portioner sats
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 85 g strösocker
  • 1 msk vaniljpaste
  • 1 äggula
  • 275 g vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl jordgubbssylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Blanda smör, strösocker och vaniljpaste poröst.
  3. Vispa ner en äggula.
  4. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och vispa med degkrokar några minuter. (Är degen för torr kan du tillsätta 1-2 msk rapsolja).
  5. Spritsa ut jämstora kakor, doppa fingret i lite olja och gör en liten krok för sylten.
  6. Fyll varje kaka med 1 tsk jordgubbssylt och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.