En bakelse av vol au vent och hemlagad vaniljkräm är verkligen proffsigt att servera. Du kan baka vol au venten i förväg och värma den strax före servering. Vaniljkrämen kan också göra klar i förväg.
Smördegssformar: Värm ugnen till 180 grader. Lägg smördegen på bakplåtspapper på en plåt. Ta ut 4 runda plattor med ett mått. Gör sedan en ring inuti med ett mindre mått. Den inre ringen ska bilda ett lock efter gräddning. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla degen med ägg. Grädda ca 20 minuter eller tills smördegen rest sig, fått fin färg och är genomgräddad.
Vaniljkräm: Skåra vaniljstången. Blanda samman grädde, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Ställ kastrullen på plattan och värm upp försiktigt under omrörning. Lägg i vaniljstången. Sjud blandningen på svag värme under vispning till en porös kräm. Ta upp vaniljstången. Låt krämen kallna helt.
Smält blockchokladen i vattenbad. Doppa valnötterna i och låt dem torka på papper. Värm ugnen till 275°. Värm smördegsformarna i två minuter i ugnen. Lossa locken. Fyll med vaniljkräm och dekorera med jordgubbar och valnötter. Servera genast.