Blanda samtliga ingredienser till vetedegen i en degblandare eller bunke.
Kör degen på mellanväxeln i 10 minuter eller knåda den i 15 minuter. Kontrollera glutenfönstret, dra försiktigt ut degen. Den ska hålla ihop och bli så tunn att den nästan går att se igenom. Titta gärna på klippet för att se hur Johans deg ser ut.
Låt degen vila i rumstemperatur, övertäckt med en handduk, i 30 minuter.
Dela degen i bitar, 60-80 gram styck. Arbeta till runda släta bullar och lägg på bakplåtspapper. Låt vila i 10 minuter.
Platta till och låt sedan jäsa till dubbel storlek.
Vaniljkräm
Koka upp mjölk, hälften av sockret och vaniljen.
Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter.
Vispa ihop resten av sockret, maizena och äggulorna.
Häll i lite av den varma mjölken så det får samma temperatur. Häll tillbaka till kastrullen och koka upp under omrörning.
Tillsätt smöret, ta upp vaniljstången och låt svalna.
Spritsa ner vaniljkräm i de färdigjästa bullarna. Grädda på 210 grader i 5-7 minuter.
Dra av från plåten och låt svalna lite. Pensla med smält smör och doppa i socker.