Vaniljcheesecake i glas med kokosbotten

Vaniljcheesecake i glas med kokosbotten
Foto: TV4
Lina Shawali HSB 2024
Lina Shawali HSB 2024

Vaniljcheesecake i glas med kokosbotten

Av: Lina Shawali

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 min + tid i kyl

En krämig cheesecake är alltid uppskattat! Den här festliga versionen serveras i glas vilket gör desserten extra smidig att förbereda och servera.
Detta recept är anpassat för personer med diabetes.

Ingredienser

portioner4 - 6

Kokosbotten

  • 2 ägg
  • 1 dl sötströ
  • 50 g smör, smält
  • 2 msk kokosmjöl
  • 100 g riven kokos

Cheesecakefyllning

  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 200 g färskost
  • 1,5 msk sötströ
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • färska jordgubbar (eller valfria bär)

Gör så här

Kokosbotten

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och sötströ med en ballongvisp. Vispa inte för mycket, bara tills det blandas.
  3. Smält smöret och låt det svalna en stund.
  4. Tillsätt kokosmjöl och riven kokos i äggsmeten och blanda med en slickepott.
  5. Häll till sist i det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
  6. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  7. Låt botten svalna helt.
  8. Dela den sedan i mindre bitar och mixa till smulor.

Cheesecakefyllning

  1. Vispa vispgrädden tills den är fast.
  2. Blanda färskosten med sötströ och vaniljpulver till en jämn smet.
  3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten.

Montering

  1. Lägg kokosbotten (smulorna) i botten på glasen eller i små skålar.
  2. Fyll upp med cheesecakefyllningen.
  3. Låt stå i kylskåp i minst en timme för att sätta sig innan servering.

Servering

  1. Toppas med färska jordgubbar eller valfria bär.