Vaniljkräm med jordgubbar

koket.se
Vaniljkräm med jordgubbar
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Vaniljkräm med jordgubbar

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

10 m + tid i kyl

Vad passar väl bättre på sommaren än söta jordgubbar med en len vaniljkräm? Den här enkla desserten är dessutom perfekt när man får många gäster.

Se Gert Klötzke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 dl florsocker

Servering

  • 12 mördegsskal (eller små pajskal)
  • 2 dl jordgubbar
  • citronverbena

Gör så här

  1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången.
  2. Rör ihop vaniljfröna med crème fraîche, mascarpone och florsocker, ställ kallt.

Servering

  1. Sprita upp vaniljkrämen i pajskalen.
  2. Skär jordgubbarna i klyftor.
  3. Placera jordgubbarna i vaniljkrämen och garnera med citronverbena.