Vaniljpannacotta till nyår

Vaniljpannacotta till nyår

4 ingredienser

10 min + kyltid

Den här klassiska pannacottan med vanilj blir garanterat en hit som årets nyårsdessert. Uppskattas av alla och enkel att förbereda innan gästerna kommer. Dekorera enligt säsong och smak.

Khoisan Gourmet Vaniljpulver
Khoisan Gourmet vaniljpulver produkt NY 2024

Khoisan Gourmet Vaniljpulver

Vårt vaniljpulver består av hela malda vaniljstänger av högsta kvalitet för en ljuvlig äkta smak av vanilj.ilj.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 0,5 tsk Khoisan Gourmet Agar Agar (eller 2 gelatinblad)

Gör så här

  1. Lägg grädde, socker, vaniljpulver och Agar Agar i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Rör ihop blandningen lite snabbt för att vaniljpulvret ska blandas runt och fördela krämen i portionsformar.
  3. Låt stå i kylskåpet i 2 – 3 timmar eller till de har stelnat.
  4. Om man vill använda gelatinblad istället för Agar Agar, lägg 2 gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och vispa ner dem i grädd-blandningen efter den har värmts upp.
TIPS!
Fler tips
créme brulée khoisan

Fler tips

Inspiration och recept på ljuvlig bakning till jul & nyår

Läs mer