Vaniljtiramisu i glas

Vaniljtiramisu i glas Khoisan NY2
Foto: Köket.se

Vaniljtiramisu i glas

12 ingredienser

30 min + kyltid

En godare (och enklare) efterrätt får man leta efter! Massa smak av äkta vanilj, kaffe, mandellikör och en len mascarponekräm... En elegant efterrätt att servera till nyårsafton eller vid andra festliga tillfällen.

Khoisan Gourmet Vaniljpulver
Khoisan Gourmet vaniljpulver produkt NY 2024

Khoisan Gourmet Vaniljpulver

Vårt vaniljpulver består av hela malda vaniljstänger av högsta kvalitet för en ljuvlig äkta smak av vanilj.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g savoiardikex

Kaffelag

  • 2 dl starkt kaffe
  • 0,5 dl amarettolikör (eller mörk röm)
  • 2 msk rörsocker
  • 0,5 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt

Mascarponekräm

  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 0,5 dl amarettolikör (eller konjak)
  • 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Montering

  • kakao

Gör så här

Kaffelag

  1. Blanda samman alla ingredienser till kaffelagen. Lagen är redo när sockret lösts upp.

Mascarponekräm

  1. Vispa ihop äggulor, mascarpone, vaniljpulver och likör till en slät smet.
  2. Vispa i en annan bunke upp äggvitorna fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret lite efter hand under vispning tills smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitevispet i äggkrämen med hjälp av en slickepott.

Montering

  1. Börja med ett lager kex som du blötlagt i lagen och toppa sedan med kräm. Varva med ett eller två lager till med doppade kex och avsluta med kräm. Ställ i kylen i minst 3 timmar, helst till dagen efter.
  2. Vid servering toppar du med kakao.
TIPS!
Fler tips!
créme brulée khoisan

Fler tips!

Inspiration och recept på ljuvlig bakning till jul & nyår

Läs mer