Vår båtpasta

Vår båtpasta
Jessica Frej
Jessica Frej

Vår båtpasta

14 ingredienser

20 m

”På somrarna när vi seglar lagar vi ofta den här smakrika och härlig pastan med ingredienser som kräver minimalt med kylutrymme. Något som det alltid är ont om. Potatisen på toppen är istället för bacon, i och med att potatisen inte kräver kylskåp utan kan bo i kölsvinet. Plus att rätten bli vegetarisk. Prova även den krispiga potatis på andra rätter där du annars har bacon!” /Jessica Frej

Tips! Om du bara har 1 platta så koka upp vattnet, salta och lägg i pastan. Ta av från plattan och låt pastan bli klar på eftervärmen. Rör om då och då.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta penne
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger (eller likande)
  • 1 buljongtärning (grönsak eller kyckling)
  • 1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • malen svartpeppar
  • 3 dl parmesanost, riven
  • persilja (eller lite gräslök)
  • krispig potatis

Krispig potatis

  • 4 potatisar
  • 5 msk neutral olja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i lite smör eller olja.
  3. Häll på grädde, vinäger och buljong. Koka ihop till en krämig sås.
  4. Tillsätt tryffelkrämen, den nykokta pastan, svartpeppar och 2 dl parmesanost. Rör om.
  5. Toppa med resterande parmesanost, persilja och krispig potatis.

Krispig potatis

  1. Skär potatisen i kuber och stek knaprig i olja och salt.
  2. Krydda med paprikapulver mot slutet.
  3. Låt rinna av på papper.