Skala och finhacka lök, skala samt pressa vitlöken och finhacka dill, persilja och koriander.
Stek lök och vitlök i en stekpanna med 1,5 tesked olja på medelvärme tills det blivit glansigt och mjukt.
Häll sedan ner löken i skålen med riset. Blanda i alla hackade örter och rör om.
Häll över rikligt med olja, ca 2,5 deciliter, och tillsätt salt, peppar och chiliflakes.
Rör ner yoghurten och pressa i saften från en citron. Se till att allt blandas ordentligt. Smaka av och tillsätt mer kryddor vid behov.
Ta fram en rymlig kastrull, häll i 1 matsked rapsolja och lägg i haricots verts på botten så att den är helt täckt.
Nu är det dags att börja fylla vinbladen. Lägg ca 1 matsked fyllning i varje blad, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg dolmarna i kastrullen tätt packade.
Koka upp 1 liter vatten tillsammans med buljongtärningarna och häll över dolmarna så att det översta lagret precis täcks. Fyll på med mer vatten om det behövs.
Ringla över 1 deciliter olja och placera en tallrik upp och ned över dolmarna. Lägg på locket och koka upp. Lyft bort tallriken när det kokar och lägg tillbaka locket. Låt koka på svag/medelvärme i 45 minuter.
När de kokat klart lyfter du bort locket och placerar ett uppläggningsfat över kastrullen. Vänd kastrullen upp och ned i en snabb rörelse. Lyft sedan försiktigt bort kastrullen. Nu har du dolmarna på botten av fatet och haricots verts eller annat grönt överst.