Vårens första tomatsallad

Vårens första tomatsallad
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Vårens första tomatsallad

12 ingredienser

20 m

Fredrik Eriksson inleder våren med en riktigt god tomatsallad med svenska tomater!

Ingredienser

portioner
  • 500 g tomat (svenska, blandade sorter)
  • 2 rödlökar
  • gräslök
  • persilja
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • honung (om du önskar exta sötma)
  • groddar
  • mozzarellaost

Gör så här

  1. Skär några tomater i tunna skivor och lägg i botten på en skål.
  2. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  3. Ringla olja över löken samt salta och peppra.
  4. Rosta löken i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter så att löken har lite kärna kvar.
  5. Skiva rödlöken och gräslöken tunt samt finhacka persilja.
  6. Blanda vinäger, olivolja, finhackad vitlök, salt och svartpeppar.
  7. Pensla blandningen på löken.
  8. Dela små tomater och rosta dem på eftervärmen i ugnen när rödlöken är klar.
  9. Kärna ur tomaterna och spara kärnhusen. Tärna tomatköttet och marinera i vinaigretten.
  10. Lägg upp salladen som på bilden och garnera med groddar och örter.
  11. Servera gärna lite god mozzarellaost till.