Vårlamm med färskpotatis

Vårlamm med färskpotatis
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Vårlamm med färskpotatis

12 ingredienser

20 m

När vintern närmar sig sitt slut så fira den nya säsongen med den här rätten som är fullproppad med vårens alla smaker. Det är dessutom en riktigt snabb och enkel rätt så den passar perfekt även till vardags. En portion innehåller 528 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 8.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammstek
  • 250 g färskpotatis, halverad
  • 350-400 ml kycklingfond (färsk)
  • 20 g osaltat smör
  • 3 gemsallad, i fjärdedelar
  • 150 g frysta ärtor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
  2. Krydda lammet med salt och peppar. Bryn lammet runtom tills det precis är genomstekt, lägg sedan upp på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Lägg potatisen i pannan och häll i fonden så att den precis täcker potatisen, krydda med salt och peppar. Täck över och låt koka i 10 minuter.
  4. Ta av locket och tillsätt smör, gemsallad och ärtor. Stek i 2–3 minuter, tillsätt sedan vinäger och senap.
  5. Lägg tillbaka lammet i pannan och koka i ytterligare 1–2 minuter för att det ska bli genomvärmt.
  6. Strö över persiljan vid servering.