Varm macka med gruyère och skinka

Varm macka med gruyère och skinka

8 ingredienser

20 min

Varma mackor är oslagbart gott - här i en lite mer lyxig tappning med gruyère och basturökt skinka. Löjligt enkelt att göra till både lunch och middag!

Lönneberga tipsar!
Lönneberga basturökt skinka produkt

Lönneberga tipsar!

En skinka varsamt rökt med alflis, med en mild och fin röksmak.

Läs mer

Ingredienser

portioner mackor
  • 1 förp Lönneberga Basturökt skinka
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 200 g gruyèreost, skivad
  • smör
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt

Chilimayo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till chilimayon i en skål.
  2. Bre på smör på insidorna av brödskivorna. Fördela gruyèreost och skinka på fyra av brödskivorna, och lägg på de andra fyra som lock.
  3. Stek i olivolja i en stekpanna på medelvärme tills bröden har fått en gyllene färg. Strö över flingsalt och dela mackorna på två. Servera chilimayon brevid till mackorna.
TIPS!
Fler tips!
Toast med timjanskyckling, chèvre och honung Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer