Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Varma skaldjurspastejer
Foto: TV4
Varma skaldjurspastejer
0
Spara
Av:
Köket.se
14
ingredienser
Musslor eller räkor i fyllningen - du väljer!
Buffémat
Fest
Ingredienser
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
1-2 msk vatten, kallt
Fyllning:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk (ev. med musselspad)
salt
peppar
1 förp musslor i vatten, liten eller
300 g räkor
2 msk dill, hackad
1 äggula
ost, riven
äggvita, till pensling
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225-250°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet till en smidig deg. Slå in degen i plastfilm och lägg i kylen 1 timme.
Fräs margarin och mjöl till fyllningen i en kastrull. Späd med vätskan till en lagom tjock stuvning. Krydda och småkoka 5 min.
Ta kastrullen av värmen. Rör ned äggulan samt avrunna räkor eller musslor.
Kavla ut degen tunt. Smöra små pastejformar lätt. Ta ut rundlar och tryck fast dem i botten. Skär sen längder och klä sidorna.
Fyll formarna till 2/3 med stuvning. Strö på ost. Lägg smala degremsor i kors över.
Pensla degen med uppvispad äggvita. Grädda dem klara ca 20 min.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut