Korv: Skär den skalade potatisen i bitar och kör tillsammans med kött och lök genom en köttkvarn. Tillsätt salt, peppar, socker, mejram, timjan och potatismjöl och blanda väl. Stek ett prov och smaka av. Fyll i fjälster, bind ihop ändarna med bindgarn. Stick korvarna med en gaffel, salta och förvara dem i kylskåp över natten före kokningen. Koka korvarna försiktigt i 20 minuter. Ta upp dem ur kokspadet och låt dem vila några minuter före servering.
Senapssås: Smält 2 msk smör i en kastrull och rör i 4 msk vetemjöl. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter, rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt under omrörning 5 dl mjölk, salt och vitpeppar. Låt såsen sjuda i 10–15 minuter. Krydda med skånsk senap.
Skala och skär grönsakerna, till exempel morot, kålrot, selleri, palsternacka, majrova, purjolök, blekselleri, kålrabbi, potatis, rädisa, brysselkål, persiljerot, röd eller gul lök med mera. Koka dem mjuka.