Varmrökt lax med basilikasallad

Varmrökt lax med basilikasallad
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Varmrökt lax med basilikasallad

7 ingredienser

15 m

Jag har en grej med frysta ärtor. Tycker på riktigt det är världens smartaste mat. Sen har några vänner till mig ett rökeri så mycket varmrökt lax blir det på sommaren. Extremt enkelt och så himla gott. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, saft och zest
  • 700 g frysta ärtor
  • 100 g spenat
  • 600 g varmrökt lax
  • 1 dl rostade nötter (exempelvis macadamia)

Gör så här

  1. Mixa basilika, olivolja och citron till en dressing.
  2. Koka ärtorna hastigt så de precis tinar i saltat vatten.
  3. Blanda de varma ärtorna med spenaten.
  4. Häll på basilikadressingen och blanda om.
  5. Toppa med rostade nötter och servera tillsammans med laxen.