Vegan vaniljglass
Vegan vaniljglass
Ingredienser
6 - 8 - 4 dl kokosmjölk
- 0,5 dl majsstärkelse
- 1 vaniljstång
- 0,5 dl neutral olja (t ex solrosolja, raps eller majsolja)
- 3 dl kokosgrädde
- 1,5 dl agavesirap
Gör så här
- Rör ihop kokosmjölk och maizena i en kastrull.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp under kraftig vispning.
- Dra av från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle.
- Vispa i kokosgrädden och agavesirap och kyl ner massan i ett kallat vattenbad.
- Kör massan i en glassmaskin, det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass.
- Ät glassen direkt eller ställ in den i frysen. Om den står i frysen längre än en timme, så får man ta fram den ca 10-15 minuter innan den ska ätas.