Kryddiga mexikanska brownies med anchochili och kanel. Serveras med kolasås gjord på kokosmjölk samt rökiga kokosflakes. Fantastiskt god till fikat eller som lite maffigare dessert!
Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ner ett bakplåtspapper i en bakform, ca 30 x 20 cm.
Vispa ihop vetemjöl, farinsocker, kakao, bakpulver, kanel, anchochili, vaniljsocker och salt i en bunke.
Rör i en annan skål ihop mjölk och krossade linfrön. Låt stå i 2 minuter. Vispa ner mjölkblandningen
och oljan i mjölmixen. Häll ner smeten i formen och grädda i 20 minuter.
Kokoskolasås
Vispa ihop kokosmjölk, farinsocker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter eller tills du får en bärnstensfärgad kolasås. Häll över i en skål och låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.
Kokosbacon
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 5 minuter eller tills kokosflakesen börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna helt.
Servering
Servera brownien tillsammans med kokoskolasås, vaniljglass och kokosbacon.