Chokladcheesecake med jordnötssmör som är fri från gluten, animaliska produkter, socker samt sötningsmedel. En riktigt smarrig kaka som bakas enkelt utan ugn eller frys!
Tips!
Lägg cashewnötterna i blöt i minst 3 timmar i förväg.
Blötlägg dadlarna i hett vatten i 10 minuter så är de lättare att mixa sönder.
Vid nötallergi går jordnötssmöret att byta ut mot valfritt frösmör eller kokosolja.
Mixa ca 14 stycken majskakor i en matberedare till 3 dl fint smul.
Tillsätt de urkärnade dadlarna, jordnötssmör och vatten. Mixa samman till en klibbig deg. Tillsätt eventuellt mer vatten om den är för torr.
Spara lite av degen att rolla bollar av och dekorera kakan med. Tryck ut resterande deg i en form med löstagbar botten som är 20 cm i diameter, eller dela upp degen i tre små formar á 10 cm i diameter.
Ställ formen/formarna i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning
Mixa de blötlagda cashewnötterna med vatten, kakao och kokosolja till en slät kräm.
Ta ut formen/formarna från kylen och häll på fyllningen. Ställ tillbaka i kylen medan du gör chokladtoppingen.
Chokladtopping
Mixa samman avokado, kakao och lucumpulver till en slät mousse.
Montering
Ta ut formen/formarna från kylen och kontrollera att fyllningen stelnat.
Lossna kakan/kakorna från formarna, häll på chokladtoppingen och dekorera med bollarna du gjort tidigare.