250 g grönkål, färska grönkålsblad repade från stjälken
0,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk [400 ml]
1 msk tamarisoja (eller annan soja)
1 tsk senapspulver
0,5 tsk svartpeppar
2 msk persilja, hackad (valfritt)
2 msk hasselnötter, hackade (valfritt)
Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stekpanna på låg-medelvärme i ca 8-10 minuter tills löken är mjuk och börjar bli gyllenbrun.
Finhacka grönkålen under tiden löken steks.
Häll vattnet i stekpannan tillsammans med en smulad buljongtärning, rör om så att den löser upp sig helt.
Lägg grönkålen i pannan och låt fräsa med under omrörning i ca 2 minuter.
Häll i kokosmjölk, tamari och senapspulver, rör om och låt puttra under lock på låg-mellanvärme i ca 10-15 minuter, beroende på hur mjuk du vill ha grönkålen. Rör om då och då.
Smaka av med svartpeppar. För över i en skål och garnera, om du vill, med persilja och hasselnötter!