Vegansk scampi i röd curry

Vegansk scampi i röd curry
Foto: Tv4

Vegansk scampi i röd curry

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

20 m

Smakrik currygryta med vegansk scampi, kokosmjölk och champinjoner blir en perfekt rätt till både helg och vardag. Rätten går enkelt och snabbt att laga vilket gör den till en riktig favorit för hela familjen.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 50 g ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk röd curry
  • 2 limeblad
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 stjälk citrongräs, bankad
  • 3 dl kokosmjölk
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 250 veganska scampi
  • 1 limefrukt, pressad
  • salt
  • matolja, till stekning

Servering

  • jasminris
  • 25 g ev färsk koriander

Gör så här

  1. Stek hackad lök, vitlök, ingefära och chili i matolja tills det är mjukt.
  2. Tillsätt röd curry, limeblad, tomatpuré och citrongräs.
  3. Häll på kokosmjölken och låt det sjuda upp, lägg sedan i skivade champinjoner.
  4. Stek scampi i matolja tills de fått fin färg och lägg dem sedan i currysåsen. Pressa över en lime och smaka av med salt.
  5. Servera grytan med jasminris och färsk koriander, om du gillar det.