Veganska chocolate chip cookies

Veganska chocolate chip cookies
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Veganska chocolate chip cookies

Av: Camilla Hamid

Från: My Kitchen Stories

7 ingredienser

30 m

"Jag har tagit fram ett recept på nyttiga chocolate chip cookies som görs på kikärtor! De är veganska, glutenfria, fria från vitt socker OCH smakar helt fantastiskt!" /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner stycken
  • ca 260 g kikärtor, förkokta (avrunnen vikt)
  • ca 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl jordnötssmör (mandelsmör funkar också)
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 1 krm salt
  • 120 g mörk choklad, grovhackad (Vegansk)

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare till en slät, tjock smet.
  2. Blanda ner den mörka chokladen, spar 1/3 att garnera med.
  3. Låt kakdegen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan gräddning.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Klicka ut 9 stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med mer mörk choklad och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt innan servering. Kakorna är mjuka precis när de kommit ut från ugnen men får en kakkonsistens så fort de svalnat.