Veganska passionsfruktspajer med bär och kikärtsmaräng

POPULÄRT
Passionsfruktspajer med bär och kikärtsmaräng
Foto: Eva Hildén
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Veganska passionsfruktspajer med bär och kikärtsmaräng

15 ingredienser

Ljuvliga små pajer med passionsfruktskräm och maräng gjord på kikärtsspad.

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk vatten

Passionsfruktskräm

  • 6 passionsfrukter
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl grädde (t ex havre- eller sojagrädde)
  • 2 msk majsstärkelse

Kikärtsmaräng

  • 0,75 dl kikärtsspad
  • 1 tsk citron, saft
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Till servering

  • färska hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop vetemjöl och smör i en bunke. Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Kavla ut degen och klä små pajformar med den. Nagga med en gaffel. Grädda pajskalen i 10 minuter, eller tills de fått fint med färg. Ta ut och låt svalna.

Passionsfruktskräm

  1. Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukterna och lägg ner i en kastrull. Blanda ner rivet
  2. limeskal, limesaft, smör, strösocker, grädde och majsstärkelse. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan till en kräm.
  3. Häll över krämen i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.

Kikärtsmaräng

  1. Vispa kikärtsspad och citronsaft fast och fluffigt. Vispa ner lite strösocker och vaniljsocker i taget och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank maräng.

Servering

  1. Fyll pajskalen med passionsfruktskrämen. Spritsa små toppar med maräng och bränn av med en gasbrännare. Dekorera med hallon och citronmeliss.