Vegetarisk bourguignon med rödbetor

Vegetarisk bourguignon med rödbetor

16 ingredienser

35 min

En "beety bourguignon" är vår vegetariska variant på den klassiska köttgrytan. Här får du fram massa smak genom att tillsätta både vin samt kantarellfond och brynt schalottenlökfond till grytan.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kantarellfond
ToT kantarellfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kantarellfond

Fonden höjer smaken på såser, soppor, stuvningar och grytor med smak av skogens guld.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 msk rapsolja, kallpressad
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 2 timjankvistar
  • 2 lagerblad
  • 8 rödbetor, skalade & klyftade
  • 2 morötter, grovt slantade
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl rött vin, fylligt
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 8 pärllökar, skalade
  • 10 skogschampinjoner
  • 5 shiitakesvamp
  • salt
  • svartpeppar
  • maizenaredning

Gör så här

  1. Hetta upp en tjockbottnad gryta. Häll i rapsoljan och låt bli het.
  2. Lägg i vitlök, timjankvistar, lagerblad, rödbetor och morötter, bryn ca 5 min till fin färg har uppnåtts.
  3. Klicka sedan i tomatpuré och låt bryna någon minut till under omrörning.
  4. Tillsätt sedan vin, fonderna och 5 dl vatten så att det precis täcker.
  5. Låt sjuda tills betorna är lagom mjuka, ca 20 min. Späd eventuellt med mer vatten.
  6. Bryn under tiden svamp och lök i en stekpanna. Smaka av med salt & svartpeppar.
  7. Häll över i grytan.
  8. Smaka av grytan med mer vin och fonder efter tycke. Red ev. av med maizena.
TIPS!
Fler tips
Spaghetti med salsiccia, vitlök och citron Touch of Taste

Fler tips

Här hittar du fler goda recept

Läs mer