"Fatteh är en omtyckt rätt i Mellanöstern som lagas främst i Libanon, Syrien och Palestina. Den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk." /Zeina
Skär brödet i tärningar och rosta det i ugnen till de fått fin färg, cirka 4-10 min, håll koll så det inte bränns vid!
Yoghurtsås
Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen i en bunke och vispa den slät, ställ såsen åt sidan.
Kikärtor
Lägg kikärtorna i en kastrull tillsammans med vätskan de kom i, tillsätt spiskummin, citronsaft, salt och peppar.
Värm upp kikärtorna och alla kryddor, mosa dem lite lätt, med en sked samtidigt som de värms upp. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vätska om de känns för torra.
Värm upp smöret med oljan. Fräs pinjenötterna tills de blir gyllene.
Garnering
Fördela pitabröden på ett fat, lägg över varma kikärtor med sitt spad, ringla över yoghurtsåsen. Avsluta med pinjenötter tillsammans med allt smör, garnera med kanel, paprikapulver och persilja.
Det är även väldigt gott att garnera med granatäppelkärnor. Servera genast!