Vegetarisk lasagne med spenat och fetaost

koket.se
Vegetarisk lasagne med spenat och fetaost

Vegetarisk lasagne med spenat och fetaost

11 ingredienser

45 m

En krämig lasagne är alltid en god vardagsrätt och en riktig räddare som matlåda.

Se Annie Erfass laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g fryst spenat, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 300 g vitost (10%)
  • 6 dl mini fraiche (5%)
  • 5 dl lätt matlagningsgrädde (4%)
  • salt
  • peppar
  • basilika
  • grönsaksfond
  • 12 lasagneplattor, torkade
  • 1 dl riven ost (att toppa med, 10%)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina spenaten och häll av vätskan.
  3. Mixa spenat, vitlök, vitost, minifraiche och grädde till en slät sås, smaka av med kryddor och fond.
  4. Varva lasagneplattorna med såsen i en ugnsform och toppa med riven ost.
  5. Grädda i ugnen ca 30 minuter.